1ο ΒΡΑΒΕΙΟ 

       ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΖΑΓΟΡΙΣΙΩΝ

 

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετείχε στο 5ο Διεθνές φεστιβάλ “Music World” που έγινε στο FIVIZZANO, στην Τοσκάνη της Ιταλίας.Η κριτική επιτροπή επέλεξε κι απένειμε το πρώτο βραβείο στον Π.Σ.Ζ. διαγωνιζόμενο στην κατηγορία του παραδοσιακού χορού – φολκλορικών ομάδων.

(... Απονέμεται το βραβείο Δελφίνι στον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων για μια σε βάθος και εκτεταμένη έρευνα της ποιότητας του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας τους.)

Η παρουσίαση των τραγουδιών, των ρυθμικών χορών σε συνδυασμό με την μουσική τους και τις ποικίλες στολές είχε μια ένταση αυξανόμενη, που έδωσε στο φεστιβάλ χροιά φαντασμαγορική και θεαματική) όπως αναφέρεται ακριβώς στο σχετικό δίπλωμα.

Οι 32 χορευτές και χορεύτριες του Συνδέσμου αφού φόρεσαν παραδοσιακές στολές από 5 διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας, χόρεψαν και τραγούδησαν σκοπούς απ’ όλη την Ελλάδα, απέσπασαν όχι μόνο το πρώτο βραβείο, αλλά και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ιταλία, τα μέλη του χορευτικού και οι συνοδοί επισκέφθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία στις πόλεις Λούκα, Πίζα και Φλωρεντία.

Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε ο υπεύθυνος δάσκαλος, καθηγητής φυσικής αγωγής Κώστας Καμπέρης, ενώ επικεφαλής της 45μελούς αποστολής ήταν ο γεν. γραμματέας Κώστας Βλαχόπουλος.

<<< επιστροφή