ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

 

Στις 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός που διοργάνωσαν από κοινού (για πρώτη φορά), ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων και η Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Ζαγορίου στα Λιθαρίτσια. Παρεβρέθηκαν οι δήμαρχοι Ανατολικού και Κεντρικού Ζαγορίου κκ Σπύρου και Παπαναστασίου, εκπρόσωποι της Νομαρχίας και του Δήμου Ιωαννιτών.

 Οι Πρόεδροι της ΙΛΕΖ και του Συνδέσμου καλωσόρισαν τους παρισταμένους και ευχήθηκαν σ’ όλους τους ζαγορίσιους και φίλους του Ζαγορίου καλή Σαρακοστή.

Μετά το μικρό χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου, που κέρδισε τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων, τη σκυτάλη πήραν οι παλιές ζαγορίσιες και ζαγορίσιοι συνεχίζοντας το γλέντι ως τις πρωινές ώρες.

Η αθρόα συμμετοχή των ζαγορίσιων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο μεγαλύτερων φορέων του Ζαγορίου στα Γιάννενα, απέδειξε πως με χαρά αγκάλιασαν την κοινή εκδήλωση και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κος Οικονόμου, οφείλουμε να προσπαθήσουμε στο μέλλον να κάνουμε πράξη το νόμο του Καποδίστρια για συνδιοργάνωση και συνεργασία των στόχων του Ζαγοριού μέσα από την ενημέρωση και τον πολιτισμό.

 

<<< επιστροφή