"Του Έρωτα και της Αγάπης"

 

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων στις 16 Απριλίου, έγινε η ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων με τίτλο “Του Έρωτα και της Αγάπης”. Περιελάμβανε δρώμενα, χορούς, μουσική, τραγούδια από το Ζαγόρι, την Ήπειρο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, τα Νησιά και τη Σμύρνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Ιωαννίνων, ο βουλευτής Αντώνης Φούσας, οι Δήμαρχοι Ανατολικού και Κεντρικού Ζαγορίου, Τύμφης, το Δ.Σ. της ΙΛΕΖ, ο Αγάπιος Τόλης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννινών, διευθυντές τραπεζών, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων του Ζαγορίου και των Ιωαννίνων.

Η παράσταση μεγάλη, δυόμισι ώρες ακριβώς, αλλά ο κόσμος δε σκέφτηκε ούτε στιγμή να φύγει. Τα 95 παιδιά του Συνδέσμου με εντατικές πρόβες το τελευταίο εξάμηνο, παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο τη διαχρονικότητα του Έρωτα και της Αγάπης με χαρά, με γέλιο, με τραγούδι και χορό. Οι μουσικοί – 12 άτομα πάνω στη σκηνή – νέοι εξαιρετικοί συνεργάτες του Συνδέσμου οι περισσότεροι, απέδειξαν πως η παράδοση και η μουσική δεν είναι κάτι στατικό, αλλά εξελίσσεται μέσα στο χρόνο και αναδημιουργείται συνεχώς, γεγονός το οποίο ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων στηρίζει τα τελευταία χρόνια και το αποδεικνύει με τις ποικίλες δραστηριότητές του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι παράσταση τελείωσε με την “Όμορφη Πόλη” του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου σίγουρα αισθάνονται δικαιωμένα για την πολύτιμη βοήθεια που είχαν από πολλούς Ζαγορίσιους επώνυμους και μη, όπως άλλωστε τόνισε κι ο Πρόεδρος στην αρχή, καθώς και ότι στην επιτυχία της παράστασης μεγάλο μερίδιο είχαν δυο νέοι συνεργάτες, ο υπεύθυνος της προβολής των φωτογραφιών κι ο φωτογράφος Χρήστος Γκλίβας στην επιλογή και παραγωγή των φωτογραφιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατήστε στις φωτογραφίες για να τις

δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

 

Φωτογραφίες: Χ. Γκλίβας

<<< επιστροφή